Adventsfika, mjuk pepparkakstårta

Den här tårtan gjorde jag till första adventsfikat och den var en riktig höjdare!
 


Mjuk pepparkaka (2 st 15 cm formar)
3 ägg
2,5 dl farinsocker
100 g smör
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1,5 msk pepparkakskrydda
1 krm salt
1,5 dl kesella (10%)
0,5 dl pressad apelsin
 

1.     Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa två st 15 cm formar.
2.     Vispa ägg och socker luftigt, smält smöret.
3.     Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dessa i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt smör, kesella   och apelsinsaft.
4.     Fördela smeten jämnt i de två formarna, grädda i nedre delen av ugnen i 35 min.
5.     Låt bottnarna svalna i formarna i ca 15 min, stjälp sedan upp dem på galler och låt svalna helt innan du delar dem i två delar (så att du har totalt 4 st bottnar).

Cream cheese frosting
200g naturell färskost, rumsvarm
100 g smör, rumsvarmt
ca 6 dl florsocker (till önskad konsistens)
2 tsk vaniljsocker

1.     Vispa ihop cream cheese, smör och vaniljsocker. Tillsätt sedan florsocker till önskad konsistens.

Sätt ihop tårtan
1.     Fördela frostingen jämnt på första bottnen, strö över lingon och fortsätt med resten av bottnarna. 

 


Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: adventsfika, frosting, jul, pepparkaka, tårta, tårtor;

Kommentera inlägget här :