Vit chokladmarängsmörkräm

Den här marängsmörkrämen med smak av vit choklad är to die for. Så god! Passar utmärkt med blåbär!
 
Vit chokladmarängsmörkräm
Denna mängd använde jag till till tre lager fyllning i en 15 cm tårta, samt tre lager fyllning i en 10 cm tårta. Mängden räcker säkert utmärkt till att fylla och täcka en 12 cm tårta!
 
5 st stora äggvitor
250 g socker
315 g osaltat, rumstempererat smör
200 g vit choklad
 
Gör såhär:
1. Vispa samman äggvitor och socker i en värmetålig skål, placerad över ett vattenbad. Fortsätt vispa tills blandningen uppnår en temperatur av 60-65ºC (sockret ska ha smält).
2. Ta bort skålen från värmen.
3. Vispa nu kontinuerligt tills marängsmeten är rumstempererad (10-15 min), jag brukar låta min Kitchen Aid göra jobbet men det går lika bra med en vanlig elvisp.
4. Samtidigt som marängen vispas smälter du den vita chokladen över ett vattenbad, låt den sedan svalna något medan marängen vispas färdig.
5. När marängsmeten är härligt vit och fluffig är det dags för smöret att göra entré. Tillsätt kuberna, ett par i taget, under fortsatt vispning. Fortsätt sedan vispa tills allt gått ihop.
6. I det här läget kan smörkrämen skära sig om smörets temperatur inte är precis rätt- om detta händer går det lätt att lösa (även om det kan se och kännas hopplöst)! Är blandningen för varm ställer du in skålen i kylen en stund, för att sedan vispa upp den igen. Om blandningen istället skulle vara för kall kan du värma den försiktigt över ett vattenbad och sedan vispa igen. Ge inte upp! 
7. Byt till Kitchen Aidens flatblandare (om du använder en Kitchen aid) och häll sakta i den smälta vita chokladen. Se till att det blir ordentligt blandat. Nu kan du även tillsätta färg till din marängsmörkräm!
 
 

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: marängsmörkräm, tårtfyllning, tårtor;

Födelsedagstårta Union Jack

Igår fyllde min älskade make år, något vi firade i goda vänners lag med mat och självklart med tårta. Tårtan hade jag fått en idé till redan i somras och jag har planerat och bara gått och väntat på att äntligen få göra den - allt i största hemlighetsmakeri så att han skulle bli överraskad. Då han är den största anglofil jag känner och älskar allt som har med Union Jack att göra var det solklart att försöka översätta det i tårtform, då kom jag på den här designen!

Denna tårta består av ljusa bottnar (Lomelinos pålitliga recept), är fylld med vit chokladmarängsmörkräm (recept kommer!) och rårörda blåbär, sedan är den spacklad med blåbärsmarängsmörkräm och slutligen täckt med sugarpaste/mmf. Blomman är gjord i gumpaste.
 
 
 
 

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: blåbär, födelsedagstårta, marsmallowfondant, marängsmörkräm, sockerblomma, sugarflower, sugarpaste, tårta, union jack;

Mjölkfri tårta (mini)

När lillebror fyllde år ville jag även göra en tårta som min mamma tål så det fick bli en liten minivariant (10 cm form) till henne. Passade på att testa att quilta för första gången men det gick sådär då smörkrämen var ostabil behövde tårtan åka in och ut ur kylen med jämna mellanrum = sugarpasten sprack nästan när jag "skar" i den.
 
Tårtan består av vaniljbottnar (lika-delar) och mjölkfri ananassmörkräm. Det var ingen höjdare att blanda ananaspurén med den mjökfria smörkrämen. Den skar sig och betedde sig inte som jag önskade, det gick nätt och jämnt att spackla med den men det är ingen kombination jag kommer att göra igen. 
 
Blomman är gjord i gumpaste och var min första variant av en gerbera. Blev inte alls nöjd så därför fick det bli en annan teknik för gerbera nr två, den som fick pryda denna tårta.
 
 
 
 

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: mjölkfri, smörkräm, tårta, tårtdekoration, tårtor;