Äppelcurd med kanelsmak

Jag har insett att curd är perfekt som smaksättning när man bakar. I helgen har vi varit på landet och då hösten är på väg kommer den ständiga frågan - vad gör vi med alla äpplen? Det fick helt enkelt bli en curd på äpple med kanelsmak. Denna har jag planer för och det slutgiltiga resultatet dyker upp här snart, jag ska bara baka och fota först!
 
 
 
Äppelcurd med kanelsmak
Ger ca 4 dl curd
375 g äpple
50 g smör, i kuber* 
1 dl socker
1 uppvispat ägg
Ca 1/2 - 1 msk maizena
Saft från en citron
Kanel (efter smak)

*Gör mjölkfri genom att välja ett mjölkfritt margarin istället!
 
Gör så här:
1. Skala och hacka äpplet.
2. Häll över citronsaften och koka mjukt på låg värme under omrörning.
3. Blanda ner smörkuberna och mixa sedan moset slätt.
4. Vispa sedan ner sockret, ägget och sila ner maizenan.
5. Ställ tillbaka kastrullen på på plattan och låt krämen sjuda tills den tjocknar något (Var försiktig, vid ca 85 grader koagulerar ägget och då blir det äggröra istället! Är man osäker kan man göra detta steg över ett vattenbad istället.).
6. Blanda ner kanel efter smak och häll upp på väl rengjord burk. Curd håller i ca 1 vecka i kylen men går utmärkt att frysa!

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: kanel, tårtfyllning, äppelcurd;

Kommentarer :

#1: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

skriven

Kommentera inlägget här :