Citron macarons

Jag har ju, som jag redan nämnt, en hatkärlek till macarons. Dessa små, underbara bakverk kan man inte hasta fram utan det tar sin lilla tid. Saker ska vägas, vispas och vändas ned - precis lagom mycket. För mycket så blir det fel åt ena hållet, för lite så blir det fel åt det andra. Sen har vi ugnen. Lär känna din ugn! Den temperatur man ställer in och den faktiska temperaturen kan skilja sig åt.
 
Ungefär en period om året har jag fått för mig att baka macarons. Då har jag gjort det om och om igen tills jag är nöjd. Då är jag så less på allt vad mandelmjöl och maräng heter att jag gräver ner tankarna på macarons och släpper det. Tills nästa gång de dyker upp i tanken och så upprepas processen. 
 
Nu känner jag att jag kommer överens med min ugn och att resultatet blivit bra, så nu känner jag istället att jag vill få dem helt perfekta, utveckla smakkombinationer och fortsätta baka dem! Vi får väl se hur det går..
 
Jag använder mig av detta recept från Hello Sugar, med Italiensk maräng. Jag köper dock färdigt mandelmjöl. Återigen, håll koll på temperaturen - det är inte säkert att tid och gradantal funkar för just dig utan man får testa sig fram.
 
Dessa är citronmacarons med en len lemoncurdsmörkräm.
 
 
 
 

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: citron, macarons;

Kommentarer :

#1: Jennifer

Ser riktigt smarriga ut!

Svar: De var jättegoda! :-)
Angelica

skriven

Kommentera inlägget här :