Sockerros

Detta är den första sockerblomman jag gjort! En rosa ros som fick pryda den härliga chokladtårtan ni tidigare fick se.
 


 
 

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: sockerblommor, sugarflower;

En annan variant..

Jag valde att göra flera små pajer av min vinbärspaj med italiensk maräng, men då jag gjorde en större sats räckte det även en lite större paj också!
 
Denna gjorde jag med mjölkfritt margarin i degen och vinbärsfyllningen, istället för med vanligt smör. Att göra saker mjölkfritt är lättare än man kan tro!
 
 

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: italiensk maräng, mjölkfri, paj, vinbär;

Vinbärspaj med italiensk maräng

Min absoluta favoritpaj är citronmarängpaj. När den syrliga, citrongula krämen möter den lena, söta marängen är jag i himmelriket. På vårt landställe har vi en stor, fin vinbärsbuske och när vi nu i helgen plockade vinbär slog det mig att syrliga röda vinbär och maräng också är en fin kombination men jag har inte funnit ett recept som faller mig i smaken. Då blev det till att göra om mitt favoritrecept och anpassa det för vinbär istället! Receptet finns längre ner!

 
 
 
 
Vinbärspaj med italiensk maräng

Pajskalet
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker, rågad
175g rumsvarmt smör

Vinbärskräm
3,5 dl vatten
2 dl socker
1¼ dl maizena
Saft/puré (ca 2,5 dl) från vinbär (ca 1 liter bär)
4st äggulor
1 msk margarin eller smör

Italiensk maräng
4 äggvitor

3 dl socker
(uppdelat i två skålar)

1 dl vatten



Gör såhär:

Pajskalet:
1. Mät upp mjöl och socker tillsammans med vaniljsocker i en bunke. Lägg i smöret och arbeta snabbt ihop degen.
2. Platta ut den i en pajform ca 24 cm Ø och nagga med en gaffel.
3. Grädda pajskalet långt ner i ugnen, 225˚C i ca 15 min.
4. Låt svalna.

Fyllningen:
5. Koka upp vinbär med lite vaniljsocker och pressa bärengenom en finmaskig sil.
6. Blanda vatten, socker, maizena och vinbärssaft/puré i en kastrull. Koka upp under omrörning med träsked.
7. Ta kastrullen från värmen.
8. Tillsätt äggulorna och låt krämen få ett uppkok.
9. Tillsätt smör.
10. Låt svalna och häll i skalet.

Italiensk maräng:
11. Häll äggvitor och hälften av sockret i en bunke. Vispa i ca 10 min.
12. Koka samtidigt upp en sockerlag av vattnet och resten av sockret. Sockerlagen ska bli 120ºC, använd en sockertermometer.
13. När lagen uppnått rätt temperatur ska den hällas ned i bunken med äggvitorna, ställ ned visphastigheten något medan du häller så det inte stänker. Vispa nu på hög hastighet tills marängen svalnat (10-15 min)
14. Spritsa på marängen på pajerna, bränn sedan av med en gasolbrännare eller i ugnen på 250 grader i ett par minuter – håll koll!

Enjoy!


Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡