Min svärmor fyllde år nu i dagarna och igår firade hon sig med fika. Jag kom, i sista stund, på att jag ville överraska henne med en tårta. Som tur var hade jag sist jag bakade varit smart nog att baka några extra bottnar och frysa in dessa.
Tårtan består av saftiga chokladbottnar, uppvispad chokladganache och marängsmörkräm med smak av baileys. Rosen är gjord av gumpaste.
Då det var väldigt varmt igår kom jag inte riktigt överens med ganachen, som prompt ville smälta och flyta ut på sidorna av tårtan. Jag höll på att bli galen på att spackla lite, in i kylen, spackla lite, in i kylen. Var rätt nervös att ganachen skulle hinna smälta i bilen på väg ut till svärmor men på något magiskt sätt höll den ihop och tårtan höll sig upprätt. Hade det inte varit för att den var väldigt god i tårtan hade jag nog inte ens övervägt att använda den som fyllning igen. Jag får bara se till att inte välja den en dag när man själv vill smälta bort.. Har ni något tips på hur ni gör för att få ganachen att hålla ihop bra?



Har inga direkta tips mer än att be till vädergudarna. ;) Men tyckte din tårta såg alldeles underbar ut!
Kram,
Lyna