Den här marängsmörkrämen med smak av vit choklad är to die for. Så god! Passar utmärkt med blåbär!
Vit chokladmarängsmörkräm
Denna mängd använde jag till till tre lager fyllning i en 15 cm tårta, samt tre lager fyllning i en 10 cm tårta. Mängden räcker säkert utmärkt till att fylla och täcka en 12 cm tårta!
5 st stora äggvitor
250 g socker
315 g osaltat, rumstempererat smör
200 g vit choklad
Gör såhär:
1. Vispa samman äggvitor och socker i en värmetålig skål, placerad över ett vattenbad. Fortsätt vispa tills blandningen uppnår en temperatur av 60-65ºC (sockret ska ha smält).
2. Ta bort skålen från värmen.
3. Vispa nu kontinuerligt tills marängsmeten är rumstempererad (10-15 min), jag brukar låta min Kitchen Aid göra jobbet men det går lika bra med en vanlig elvisp.
4. Samtidigt som marängen vispas smälter du den vita chokladen över ett vattenbad, låt den sedan svalna något medan marängen vispas färdig.
5. När marängsmeten är härligt vit och fluffig är det dags för smöret att göra entré. Tillsätt kuberna, ett par i taget, under fortsatt vispning. Fortsätt sedan vispa tills allt gått ihop.
6. I det här läget kan smörkrämen skära sig om smörets temperatur inte är precis rätt- om detta händer går det lätt att lösa (även om det kan se och kännas hopplöst)! Är blandningen för varm ställer du in skålen i kylen en stund, för att sedan vispa upp den igen. Om blandningen istället skulle vara för kall kan du värma den försiktigt över ett vattenbad och sedan vispa igen. Ge inte upp!
7. Byt till Kitchen Aidens flatblandare (om du använder en Kitchen aid) och häll sakta i den smälta vita chokladen. Se till att det blir ordentligt blandat. Nu kan du även tillsätta färg till din marängsmörkräm!
Hej! Jag tänkte försöka använda en matberedare, den har ju ingen visp på det sätt som en kitchen aid, men vill slippa stå med elvispen så länge. Tror du det fungerar? Har du också några rekommendationer i sådana fall? Tack!