Citron macarons

Jag har ju, som jag redan nämnt, en hatkärlek till macarons. Dessa små, underbara bakverk kan man inte hasta fram utan det tar sin lilla tid. Saker ska vägas, vispas och vändas ned - precis lagom mycket. För mycket så blir det fel åt ena hållet, för lite så blir det fel åt det andra. Sen har vi ugnen. Lär känna din ugn! Den temperatur man ställer in och den faktiska temperaturen kan skilja sig åt.
 
Ungefär en period om året har jag fått för mig att baka macarons. Då har jag gjort det om och om igen tills jag är nöjd. Då är jag så less på allt vad mandelmjöl och maräng heter att jag gräver ner tankarna på macarons och släpper det. Tills nästa gång de dyker upp i tanken och så upprepas processen. 
 
Nu känner jag att jag kommer överens med min ugn och att resultatet blivit bra, så nu känner jag istället att jag vill få dem helt perfekta, utveckla smakkombinationer och fortsätta baka dem! Vi får väl se hur det går..
 
Jag använder mig av detta recept från Hello Sugar, med Italiensk maräng. Jag köper dock färdigt mandelmjöl. Återigen, håll koll på temperaturen - det är inte säkert att tid och gradantal funkar för just dig utan man får testa sig fram.
 
Dessa är citronmacarons med en len lemoncurdsmörkräm.
 
 
 
 

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: citron, macarons;

Red velvet cupcakes

Det här receptet använde jag mig av till mina Red Velvet cupcakes. De blev mycket saftiga och goda! 
 
 

Red Velvet Cupcakes
Ca 22-24 st
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk kakao
1 flaska röd karamellfärg (30ml)
115g osaltat smör, rumstempererat
3,5 dl strösocker
2 ägg, rumstempererade
½ tsk vaniljpulver
2,3 dl mjölk
1 msk vinäger
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk bikarbonat

Gör såhär:
1.  Sätt ugnen på 180C och placera ut formarna i muffinsplåten.

2.  Blanda 2,3 dl mjölk med 1 msk vinäger i ett glas, låt stå i 10 min.

3.  Sila ned mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

4.  Blanda den röda färgen med kakaon i en liten skål, se till att blandningen är slät och utan klumpar.

5.  Vispa smör och socker i ett par minuter, tills det blivit ljust och fluffigt. Knäck sedan ned ett ägg i taget, blanda ner vaniljen och den röda kakaoblandningen.

6.  Häll ned en tredjedel av mjölblandningen i skålen med det vispade smöret och sockret. Vispa ordentligt, blanda sedan ner hälften av mjölkblandningen. Vispa ner ytterligare en tredjedel av mjölblandningen, sedan resten av mjölkblandningen och till sist resten av mjölblandningen. Vispa tills allt blandats ordentligt.

7.  Blanda vinäger och bikarbonat i en skål (det kommer bubbla!). Rör nu ner detta i smeten.

8.  Fördela smeten i formarna och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20 min.

Cream Cheese Frosting
300g naturell färskost
135g osaltat smör, rumstempererat
½ tsk vaniljpulver
1/3 tsk salt
200g vit choklad
Florsocker till önskad konsistens

Gör så här:
1.   Finhacka chokladen och smält den i micron. Ha inte på full värme och kör ca 20 sek intervaller tills chokladen är helt smält. Låt svalna något.

2.   Vispa smöret ljust och mjukt.

3.   I en annan skål; vispa färskost, vanilj och salt i ett par minuter tills blandningen är slät.

4.   Häll nu långsamt i den vita chokladen, vispa ihop det och tillsätt till sist smöret.

5.   Vispa ned florsocker tills du uppnår önskad konsistens, för mig gick det åt ett par dl.

6.   Spritsa eller bred frostingen på de nu svala cupcakesen!


Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡

Taggar: creamcheese, cupcakes, frosting, redvelvet, sockerblomma, sugarflower;

Macarons

Jag har en hatkärlek till de små gudomliga bakverken. Det kräver en hel del daltande för att få till macarons, igår gick det jättebra och de reste sig precis som de skulle! Självklart är målet att få dem helt perfekta men dessa blev klart godkända. Nu ligger de i kylen och gottar till sig, imorgon kommer de upp på bloggen (och äts troligtvis upp!).

Bakning och tårtor är min passion, jag älskar att baka! Jag blir jätteglad om ni tar er tid att kommentera mina inlägg ♡ Alla bilder som läggs upp är mina egna och det är ej tillåtet att kopiera eller sprida dessa vidare. © Angelica, Sugar Me Sweet

♡ tårta ♡ cupcakes ♡ macarons ♡ sockerblommor ♡ smörkräm ♡ maräng ♡ födelsedagstårta ♡ recept ♡ sugarpaste ♡ bakning ♡ bakblogg ♡